Crockett & Jones in Beeld

Gepost door david 18-12-2014 0 Opmerking(en) Geschiedenis van Merken,

Crockett & Jones

 

De geschiedenis van deze beroemde schoenfabriek heeft zich onderscheiden door koninklijke klandizie, energieke export en een vastberaden focus op topkwaliteit. Een fabriek in het hart van Northampton’s schoenindustrie.

 

Het productie volume heeft zich gelukkig verdubbeld gedurende de recente jaren en Crockett & Jones maakt nu meer dan 200.000 paar per jaar. Dit maakt hen de tweede fabrikant van Goodyear-welted herenschoenen na Church’s.

 

In een showroom die veel weg heeft van een soort van archief, met vele honderden modellen schoenen, waarvan sommigen teruggaan tot in de jaren ‘20 en ‘30. Dit bepaalt mede de erfenis van de firma van hoogwaardig kwaliteit design, terug te vinden in de huidige collecties.

 

 

Bijzonder leer en kwaliteit

 

Alhoewel Crockett & Jones hun hele bestaan al samenwerken met de beste leerlooierijen uit de gehele wereld, kan de levering van de beste kwaliteit leder nooit voor van zelfsprekend worden aangenomen.

 

De verpakking van de rollen van de fijnste kalfsleren, kalf suede en shell cordovan huiden tonen aan dat hun herkomst te vinden is bij de beste en toonaangevende Europese en Noord Amerikaanse looierijen.

 

Crockett & Jones concentreert zich ondertussen op hun vaste waarden. Met hun focus op kwaliteit is er absoluut geen ruimte voor compromissen.

 

Bovendien houden ze duidelijk de vinger aan de pols van de huidige markten.

 

Crockett & Jones exporteert 70% van hun productie. Van de totale productie wordt ongeveer 40% bepaald door de zogenaamde MTO - made to order - schoenmodellen naast hun voorraadprogramma.

 

De MTO modellen geven hun klanten en ons een zekere mate van flexibiliteit om zich te kunnen onderscheiden van de standaard. Wij kunnen daarmede de collectie van Crockett & Jones een eigen gezicht geven.

 

 

C&J Design

 

Een elegant en gedistingeerd uiterlijk, de allerbeste kwaliteit materialen en puur vakmanschap zijn alle onderdeel van de mix.

 

Ideeën worden veelal aangedragen door hun agenten in Frankrijk en Italië en hun wereldwijde klandizie, maar uiteindelijk wordt alles in huis ontworpen.

Het is een organisch proces, een evolutie. Waarbij je de geschiedenis van de firma en schoenen moet kennen. Je moet weten waar een stijl ontstaat en waarheen deze zich zal ontwikkelen.

 

Speciaal de MTO modellen van Crockett & Jones stelt hen en ons in staat om nieuwe modellen, kleuren en materialen uit te proberen.

 

 

De eerlijkheid gebied echter te vermelden dat vijf of zes zwarte Crockett & Jones "toe-cap oxfords" altijd behoren tot hun best verkochte modellen.

 

De modellen die de meeste klanten kennelijk willen, zijn toch klassieker dan de meer in het oog springende modellen, die de schoenliefhebbers onder ons wellicht ambiëren.

Laat een reactie achter