Schoenonderhoud en tips

Gepost door david 17-09-2016 0 Opmerking(en) Onderhoud,

 
Goed onderhoud van uw leren schoenen zal de levensduur aanmerkelijk verlengen. Probeer de onderstaande richtlijnen zo goed mogelijk op te volgen. Draag uw nieuwe schoenen bij voorkeur niet meteen in slechte weersomstandigheden, maar draag deze bij voorkeur 4 tot 5 keer onder goede en droge condities. Natte zolen zullen in vergelijking met droge zolen twee keer zo hard slijten. Leder zolen kunnen glad zijn en als u bang bent uit te glijden in bijvoorbeeld de hal van een vliegveld, kunt u een aardappel doormidden snijden en de zolen van uw schoenen daarmee inwrijven. U zult bemerken meer grip te hebben.

 

Als uw schoenen en daarmede de zolen nat zijn, kunt u uw schoenen het beste langzaam en natuurlijk op kamertemperatuur laten drogen. Nooit een warmtebron benutten. Laat uw schoenen eerst en paar uur staan en zet er vervolgens een paar cederhouten schoenspanners in voor tenminste 48 uur, daar dit het vocht zal absorberen en de vorm van uw schoenen zal behouden. Het is sterk aan te raden tussen het dragen van dezelfde schoenen tenminste een periode van een dag of iets langer aan te houden. Het regelmatig wisselen van schoenen is trouwens prettig en goed voor uw schoenen en voeten.

 

 

Nieuwe schoenen 
 

Nieuwe schoenen met een glad leren bovenkant kunt u het best voeden met leather lotion en vervolgens meerdere malen inspuiten met supreme waxspray, laten drogen en opwrijven met een borstel van paarden- of geitenhaar of een uitwrijfhandschoen voor een prachtige glans.

 

Het leer wordt op een hoogwaardige manier tegen vocht en vuil beschermd.

 

 

Gedragen schoenen


Doe allereerst een cederhouten schoenspanner in uw schoenen en veeg deze schoon met een droge doek om vuil te verwijderen. Voor een milde reiniging gebruikt u een leather cream, die u niet uitwrijft. De zool en hakranden kunnen weer netjes gemaakt worden met een zogenaamde zoolrandstift. Laten drogen.

U herstelt nu de kleur met supreme creme de luxe en brengt deze aan met een inwrijfbostel. Laten drogen en uitwrijven met een borstel van paarden- of geitenhaar.
Voor optimale bescherming en finishing touch spuit u uw schoenen in met supreme wax spray. Laten drogen en uitwrijven met de handschoen en voila de perfecte glans.

 

 

Gevlamd en geschaduwd leer moet op een nadere manier behandeld worden.

 

Herstel de basiskleur en breng wax polish aan met een inwrijfborstel. Laten drogen en uitwrijven met een borstel van paarden- of geitenhaar. Voor een sublieme uitstraling de zoolranden en hakken met de zoolrandstift bijkleuren. Laten drogen. Nu kunt met een doek de supreme creme de luxe in een donkere kleur aanbrengen om de gevlamde of schaduwkleur aan te zetten. Laten drogen en vervolgens uitwrijven met een paarden- of geitenharen borstel. Voor optimale bescherming en de finishing touch het leer inspuiten supreme wax spray. Wederom laten drogen en uitwrijven met de handschoen. Perfect.

 

 

Suede en nubuck 


Laat uw schoenen altijd eerst natuurlijk en langzaam drogen. Eenmaal droog, kunt u het suede of nubuck schoonmaken en het vuil verwijderen met een goede crepeborstel. Hardnekkige vlekken kunt u het beste verwijderen met een speciale suede shampoo. De zool en hakranden kunt u weer strak en netjes krijgen met een zoolrandstift.  Glimmende of gladde plekken kunt u opruwen met de koperzijde van de suedeborstel. Voor een optimale bescherming en finishing touch kunt u het suede inspuiten, eventueel in kleur, met supreme protect spray.

 

 

Gevette, waterdichte en afstotende materialen


 

Deze gevette materialen kunt u onderhouden met ledervet om uw schoenen  te beschermen en soepel te houden. Kleur is niet nodig daar deze materialen geen glans behoren te hebben. Gebruik een goede schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen. U voorkomt hiermede schade aan de contreforts en hielranden. Wij verkopen een breed scala aan onderhoudsproducten. Bekijk hiervoor onze pagina met accessoires.

Laat een reactie achter